Vijfde en laatste jurylid: Sunil Gupta!

Vorige week kondigden we vier van de vijf juryleden aan voor deze editie, en we krijgen net een bevestiging binnen van Sunil Gupta, waarmee de puzzel compleet is.
 
Sunil heeft in de loop der jaren een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van kunstzinnige portretten en verhalende series waarin LHBT’s vaak een rol spelen. Hij werkt momenteel aan een fotoboek met zijn partner, Charan Singh, getiteld: ‘Delhi: Communities of Belonging’, dat later dit jaar uitkomt bij New Press, en de levens van 18 LHBT’s uit de wereldstad in beeld brengt. Sunil woonde en werkte in Canada en Indië en nu in het Verenigd Koninkrijk, waar hij in 1990 de eerste tentoonstelling samenstelde over kunst en AIDS: ‘Ecstatic Antibodies’.  
We zijn zeer verheugd dat we Sunil opnieuw mogen verwelkomen in de jury. In 2011 maakte hij deel uit van de allereerste jury, waar hij opviel door zijn humor en scherpe inzicht. Hij legde regelmatig kirtische en morele dilemma’s aan de jury voor bij de keuze welke series te selecteren en bekronen. We zijn vereerd dat hij dit jaar opnieuw deel uitmaakt van de jury!
 

Portret van Sunil Gupta gemaakt door Linelle Deunk tijdens de jurysessie van 2011.

Portret van Sunil Gupta gemaakt door Linelle Deunk tijdens de jurysessie van 2011. .

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands