Jury 2016

We zijn vereerd en verheugd om jullie de eerste vier leden van de jury van dit jaar te kunnen voorstellen. Elk van hen heeft een grote internationale reputatie vergaard op verschillende aspecten van de fotografie.

 

Ayperi Karabuda Ecer © Julien Goldstein

Ayperi Karabuda Ecer © Julien Goldstein

Juryvoorzitter Ayperi Karabuda Ecer heeft een indrukwekkende en zeer uitgebreide staat van dienst inde wereld van de documentaire fotografie. Ze was vice president fotografie bij Reuters, hoofdredacteur bij Magnum Photos Paris en was vier maal docent bij de Joop Swart Masterclasses. Daarnaast heeft ze als freelancer verschillende multimediaprojecten opgezet en fotoboeken samengesteld. Ayperi was jurylid bij World Press Photo in 2009 en zat in 2010 de jury voor. Momenteel werkt zeaaneen multimediaproject over de vijfjarige oorlog in Iraq. Ayperi is van Turks/Zweeds afkomst en woont in Parijs

 

 

Hideko Kataoka

Hideko Kataoka

Hideko Kataoka is sinds 2001 hoofd fotografie van Newsweek Japan. Als hoofd van de fotoredactie bepaalt ze het beeld van de gedrukte en digitale uitgaven van het tijdschrift. Daarnaast doceert ze aan de afdeling Fotografie van de kunstacademie van de Tokyo Polytechnic University. In 2004 initieerde zij de rubriek Picture Power, die onderbelichte onderwerpen van over de hele wereld voor het voetlicht brengt. Ze zat inde jury voor meerdere prestigieuze fotoprijzen, waaronder World Press Photo.

 

 

Susan Bright © Fergus Padel

Susan Bright © Fergus Padel

Susan Bright is curator en auteur van een groot aantal boeken over uiteenlopende aspecten van fotografie, waaronder How We Are: Photographing Britain (2007), de eerste grote tentoonstelling inhet Tate over fotografie in het Verenigd Koninkrijk enHome Truths: Photography and Motherhood (2013) over het moederschap, die als een van de beste exposities van 2013/2014 werd geroemd door The Guardian en The Chicago Tribune. Ze woont momenteel in Parijs waar ze haar doctoraalstudie als curator afrondt aande University of London, Goldsmiths College.

 

 

John Fleetwood © Joe van Rooyen

John Fleetwood © Joe van Rooyen

John Fleetwood is de oprichter van PHOTO: een organisatie die foto-opdrachten verleent enbegeleidt, voornamelijk voor aanstormend fotografisch talent. Hij heeft meerdere exposities samengesteld, meest recent Against Time voor de Bamako Encounters 2015 en A Return to Elsewhere voor de Brighton Photo Biennial 2014 en de Joburg Photo Umbrella 2014. Van 20012 tot 2015 stond hij aan het hoofd van de Market Photo Workshop, een school, galerie en projectruimte in Johannesburg, Zuid-Afrika waarhij is geboren en getogen.

 

Binnenkort maken we het laatste jurylid bekend, terwijl wede laatste hand leggen aandevoorbereidingen voor de wedstrijd die in mei van start gaat. In de tussentijd kun je ons volgen op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws over Pride Photo Award.

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands