Oproep: foto-opdracht ‘Dichtbij Huis’

Pride Photo Award zoekt biculturele fotografen om een serie van ca. 10 portretten te maken van biculturele LHBT’s (lesbisch, homo, biseksueel of transgender) in Amsterdam. Van de fotoserie worden meerdere afdrukken gemaakt die rouleren langs jongerencentra, vrouwencentra en Huizen van de Wijk in Amsterdam. De foto’s dienen als aanleiding voor voorlichting en debat over (seksuele en gender) diversiteit en voor ontmoetingen met de geportretteerden.

Cigdem Yuksel © Visible faces

We zoeken jonge of ervaren (portret)fotografen, idealiter met dezelfde biculturele achtergrond als de modellen. Voor de eerste foto-opdracht zoeken we een fotograaf om foto’s te maken van Marokkaanse of Surinaams/Antilliaanse LHBT’s. Op termijn volgen ook andere biculturele groepen.

Cigdem Yuksel © Visible faces 3

Het honorarium bedraagt €5.000 inclusief belastingen, exclusief de afdrukken. Inzenddatum voor je portfolio, motivatiebrief e.d. (zie de opdrachtformulering) is 2 mei 2016.

Meer informatie vind je in de opdrachtbeschrijving (pdf) die je kunt downloaden via deze link.

Het project is gebaseerd op de fotoserie ‘Visible Faces’ van Cigdem Yüksel. Enkele foto’s uit de serie zie je op deze pagina.

Cigdem Yuksel © Visible faces

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands