Pride Photo Award viert 5-jarig bestaan met twee exposities

We vieren dit jaar ons 5-jarig bestaan en dat doen we in stijl! Nu Amsterdam zich klaar maakt voor de zomer en met de Amsterdam Gay Pride om de hoek, komen er meerdere geweldige fotografie exposities aan die een ode brengen aan diversiteit, liefde en intimiteit. Twee toonaangevende expositielocaties in Amsterdam – Foam en de Melkweg Galerie – bieden ons de gelegenheid om foto’s te laten zien van de vier voorgaande edities. Een mooie kans om oude favorieten opnieuw te bekijken of misschien iets nieuws te ontdekken.
 
Net geopend is een expositie in de Melkweg Gallerie, waar programmeur Fleurie Kloostra van elk jaar een winnaar heeft uitgekozen om die editie te vertegenwoordigen: Benedicte Desrus (2011), Pacifico Silano (2012), Irina Popova (2013) en Preston Gannaway (2014). Haar keuze sluit enerzijds aan bij ons thema van 2015: ‘Stories of Love and Pride’ en anderzijds bij de rauwe en intieme foto’s van de solo-expositie van Prins de Vos, die op het zelfde moment bij de Melkweg wordt getoond. ‘Enclose’ toont foto’s van Prins de Vos en zijn vriend: hun dagelijkse leven samen, vastgelegd met een eenvoudige analoge camera. De tentoonstelling is gratis en loopt van 10 juli tot en met 16 augustus.
 
Later deze maand opent ook een expositie bij Foam. Curator Kim Knoppers selecteerde werk van Erica Beckman, John Paul Evans, Mads Nissen, Farida de Pauw, Chris Rijksen, Anna Charlotte Schmid, Hinda Schuman en Aldo Soligno. De expositie opent op 30 juli en loopt van 31 juli tot en met 20 augustus in het Foam café.
 
 

Expo in de Melkweg Gallerie (Pacifo Silano's werk links, Preston Gannaways werk op de achtergrond)

Expo in de Melkweg Gallerie (Pacifo Silano’s werk links, Preston Gannaways werk op de achtergrond)


DSC06046s

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands