De 5e editie van Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend

Het zit er op!!
 
Mensen leg je camera neer, de deadline van de vijfde wedstrijd van Pride Photo Award is verstreken. Volgende week komt de jury bij elkaar in een donkere kamer om de resultaten te ontwikkelen. Ik weet dat we allemaal over zijn gegaan op digitaal, maar ik kon de verleiding niet weerstaan!
 
Fotografen konden foto’s indienen in vier categorieën: Gender, Open, Single Images en het thema van 2015: ‘Stories of Love and Pride’. De kwaliteit en de originaliteit van het werk was dit jaar buitengewoon en de prijsuitreiking belooft een lust voor het oog te worden.
 
Dit jaar ontvingen wij nog meer foto’s van over de hele wereld, meer dan 3.800. De spreiding blijft sterk internationaal met 60 verschillende nationaliteiten die deelnemen, in lijn met onze missie om diversiteit te vieren. Met 400 deelnemers dit jaar blijft de wedstrijd groeien: “Het is geweldig om te zien dat zoveel getalenteerde fotografen ons zulke aangrijpende en hartver¬warmen¬de verhalen brengen van over de hele wereld, die de schoonheid van diversiteit zichtbaar maken. Je kunt zien dat ze niet alleen verhalen vertellen over liefde, maar het zelf ook voelen: er spreekt grote passie uit voor hun werk en de mensen over wie ze vertellen. Ik ben heel benieuwd welke verhalen de jury dit jaar selecteert,” zegt Margriet van der Linden, bestuursvoorzitter.
 
Het lijkt erop dat de wedstrijd ook stevig rond zingt in Italië: het aantal deelnemers uit Italië is bijna verdubbeld, sinds er vorig jaar drie Italiaanse winnaars werden geselecteerd. Ook uit Oost-Europa was een toename van inzendingen.
 
Terwijl we wachten tot de jury de winnende selectie bekend maakt nemen wij onze hoeden af voor alle getalenteerde fotografen die er aan hebben bijgedragen om deze wedstrijd de spannendste, meest uitdagende en gevarieerde tot dusver te maken!
 
 

mr.mrs_.mx_._1_1

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands