Artists in residence onderdeel programma Pride Photo Nijmegen

Dit jaar voegt Nijmegen zich bij de groeiende lijst van steden waar een lokaal Pride Photo Award programma plaatsvindt! Onder de toepasselijke naam Pride Photo Nijmegen is een gevarieerd programma georganiseerd waaronder uiteraard de mogelijkheid om veel van de winnende foto’s van de vorige edities te zien. Die worden tot 4 juni tentoongesteld in het Roze Huis in Nijmegen.
 
Ondertussen zal de Pride Photo Nijmegen Bus – een mobiele expositieruimte – door de stad rijden. De bus verschijnt op evenementen zoals Roze Woensdag en Music Meeting en bezoekt lokale scholen en gemeenschappen. Door foto’s tentoon te stellen op openbare plekken die de LGBT-gemeenschap vieren, wil de lokale organisatie een breed publiek bereiken.
 
“Doel van Pride Photo Nijmegen is om de acceptatie van LHBT’s te vergroten door het zichtbaar maken van de diversiteit van mensen,” zegt Sander Ederveen, de projectleider van de expositie. “Pride Photo Nijmegen gaat over vrijheid. Dat is de kern.”
 
En er is meer! Naast de foto-expositie kunt u deelnemen aan schrijfworkshops van Loesje, bekend van de posters met sprekende en vaak rare teksten, die je aan het denken zetten.
 
Het meest ambitieuze onderdeel van het Nijmeegse programma is een artist in residence project van twee kunstenaars in het Besiendershuis. Risk Hazekamp, fotograaf en een van de winnaars van Pride Photo Award 2012, zal hierbij samenwerken met schrijfster Tania Witte. In hun project proberen zij op verschillende manieren de vraag naar niet-normatieve identiteiten te doorgronden.
 
Mis de tentoonstelling niet in het Roze Huis, St Anthoniusplaats 1 en kijk uit naar de Pride Photo Bus, die tot september door de stad zal rijden.
 
Voor meer informatie over het programma: zie de Pride Photo Nijmegen website
www.pridenijmegen.nl .
 
 
mr.mrs_.mx_._1_1

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands