Pride Photo Award terug in Japan!

Aan de vooravond van Tokio’s Rainbow Week is gisteren onze nieuwe expositie in Tokio geopend. Het is geweldig om terug te zijn in Japan en we zijn buitengewoon trots op deze expositie waarin een prachtige selectie van winnende foto’s wordt getoond uit vorige edities van Pride Photo Award.
 
De curator is dhr. Okayama, directeur van de Hirado Dutch Trading Post, die ook vorig jaar onze eerste en zeer succesvolle expositie in Japan verzorgde. Evenals vorig jaar kwam de expositie tot stand in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Japan.
 
Deze keer worden de foto’s tentoongesteld in een gebouw met de mooie naam Irodori: ‘Colorful Station’. Het gebouw vormt de thuisbasis van Good Aging Yells (GAY) en is gelegen in het hippe stadsdeel Shibuya, dat pasgeleden wereldnieuws werd doordat het stadsdeel als eerste in Japan partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht erkent.
 
Tokio’s Rainbow Week valt samen met de Golden Week – de voorjaarsvakantie – traditioneel gezien een van de weinige momenten waarop Japanners vrij nemen van werk. Wij hopen dat veel bewoners en bezoekers van Tokio de gelegenheid nemen om samen met ons te genieten van de schoonheid van diversiteit. De Pride Photo Award expositie is te zien tot en met 8 mei 2015 en zal temidden van alle festiviteiten tijdens Rainbow Week een rustpunt vormen en bezoekers uitnodigen tot reflectie.
 
Wij voelen ons zeer vereerd met onze terugkeer in Japan en wij hopen met dat we in de nabije toekomst nog in vele andere landen en plaatsen kunnen exposeren!
 

Fotos © Aki Takematsu
 
 
Locatie en openingstijden:
Museum voor Kleurrijke Kunst, Irodori (Colorful Station)
2-14-17 Jingumae, Shibuya
Dagelijks geopend van 12-23u tot en met 8 mei
 
 
De expositie omvat werk van:

 • Alvaro Laiz (2012)
 • Anna Charlotte Schmid (2013)
 • Anna Wahlgren (2013)
 • Benedicte Desrus (2011)
 • Bram Belloni (2012)
 • Chris Rijksen (2012)
 • Erica Beckman (2011)
 • Jean-Michel Clajot (2011)
 • Lorenzo Triburgo (2012)
 • Luca Desienna (2012)
 • Maika Elan(2013)
 • Nicola Okin Frioli (2013)
 • Parisa Taghizadeh (2014)
 • Paul Koeleman (2011)
 • Richard Sandell (2013)
 • Risk Hazekamp (2012)
 • Stefan Jora (2013)
 • Tatjana Plitt (2013)
 • Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

  Taal:

  • English
  • Nederlands