Pride Photo Award is terug in Hengelo !

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal een selectie van de winnende foto’s van de vorige editie worden getoond in het stadhuis van Hengelo op het Burgemeester Jansenplein 1, samen met de winnende foto’s van de Zilveren Camera, de toonaangevende wedstrijd voor persfotografie die dit jaar zijn 65e editie viert. De foto’s zullen te zien zijn van 14 april tot en met 25 april.
 
eb130410 zc Hengelo expositie10
 
Tijdens de openingsceremonie op maandag 14 april om 20.00 uur spreken drie prominente figuren uit de Nederlandse fotografie: Martijn Kleppe , onderzoeker en historicus aan de Erasmus Universiteit; Hans Akkersdijk, een van de eerste Nederlandse fotografen die een Zilveren Camera won in 1954 en Rob Hornstra, winnaar van de Canon Prijs en World Press Photo Award met zijn Sochi Project, gerealiseerd in samenwerking met zijn collega Arnold van Bruggen.
 
De beelden die we tonen in Hengelo zijn: At Home… with Andrew and Irene van Richard Sandell, Gay Warriors van Tatjana Plitt, The Pink Choice van Maika Elan, The Other Side of Venus van Anna Charlotte Schmid, Princesses in a Land of Machos van Nicola Ókin Fríoli en The Gay Families Project van Stefan Jora. Als je de Pride Photo Award tentoonstelling van vorig jaar gemist hebt of als je deze hoogtepunten opnieuw wilt zien, hoef je alleen maar naar Hengelo te gaan!

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto's over seksuele en gender diversiteit.

Taal:

  • English
  • Nederlands